Hrachová polévka

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 30
      g máslo
    • 30
      g celer
    • sůl špetka
    • 30
      g mrkev
    • česnek
    • 500
      ml voda
    • 30
      g hladká mouka
    • 30
      g petržel
    • 200
      g hrách
    • majoránka špetka
    • pepř mletý špetka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

  • Žlutý nebo zelený hrách namočíme před použitím na dvě hodiny do vody. Potom jej v té samé vodě uvaříme doměkka, prolisujeme a rozředíme zvlášť uvařenou zeleninovou polévkou. Povařenou hrachovou polévku zahustíme řídkou jíškou, přidáme sůl, majoránku a ještě chvíli povaříme. Před podáváním polévku okořeníme pepřem, rozetřeným česnekem a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem, rohlíky nebo s nakrájenou osmaženou žemlí.
  • Doba přípravy: 90 min.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: