Hrníčkový dort s ovocem

3.38

hodnoceno: 8
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na korpus
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek cukr krystal
    • 0,5
      hrnek mléko
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
  • Na krém
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 100
      g tvaroh
  • Na ozdobu
    • 12
      ks jahody
    • 1
      ks kiwi
    • 1
      balíček červená želatina
  • Vymazání formy
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrst hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • 1) Troubu si předehřejeme na 180°C
  • 2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla vidět a neprosvítala. Zbylou mouku vyklepeme.
  • 3) Všechny suroviny na korpus si smícháme dohromady a vymícháme tak řídké těsto které vylijeme do formy. Formu dáme do trouby a pečeme zhruba 20-25 minut. Dobře upečený korpus zjistíme tak, že píchneme špejlí a pokud se nám těsto nikde nelepí, je hotovo.
  • Takto upečený korpus necháme vychladnout.
  • Mezi tím, co se peče nebo už se chladí korpus si připravíme krém.
  • 4)Do menšího kastrůlku si dáme vařit mléko, ke kterému přidáme i pudink. Můžete přidat i cukr. A vaříte dokud se z něj nestane pevná hmota.
  • - Nezapomeňte pořádně míchat. Spálený ho nechceme.
  • Necháme vychladit.
  • A do vychlazeného pudinku přidáme tvaroh a necháme ještě v lednici.
  • 5) Vychladlý korpus si rozkrojíme na půl. Potřeme krémem a znovu přiklopíme. Na vrch korpusu také dáme krém, který uhladíme a poklademe ovocem.
  • 6) Už jen stačí udělat želatinu podle návodu. (Já vždy dávám tekutiny méně)
  • abych mela jistotu, že ztuhne.
  • Želatinou zalijeme dort, dáme ztuhnout a je hotovo :)
  • - ovoce můžete dát jakékoliv.
  • - želatina se většinou dává proto, aby ovoce nezaschlo, takže můžete podávat i bez :)
  • Dobrou chuť!
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: