Jablečné řezy – šťavnaté a lehounké

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Poleva
    • 50
      g máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžička kakao
  • Těsto
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • pečící papír
    • 150
      g cukr krupice
  • Nádivka
    • 6
      ks bílek
    • citronová šťáva pár kapek
    • 7
      ks jablka
    • 70
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté trouby při 150 °C asi na 5 minut (až se na dotyk nelepí).
  • Pak na horké těsto rozetřeme jablečnou nádivku, vrátíme do trouby a dopečeme asi 10 minut, až povrch začne růžovět. Necháme vychladnout a pak na povrch rozetřeme čokoládovou polevu.
  • Nádivka: Ušleháme bílky s pár kapkami citronu a cukrem do tuhého sněhu a zlehka vmícháme na velmi jemno rozstrouhaná jablka (vypadají jako kaše).
  • Poleva: Rozehřejeme máslo ve vodní lázni a zamícháme do něj na kousky rozlámanou čokoládu. Když se rozehřeje, přidáme lžičku kakaa a zamícháme.
  • Krájíme nožem, který namáčíme do horké vody, jakmile poleva zaschne. Je nejlepší konzumovat je ihned, ale vydrží 2–3 dny.
Zařazení: Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: