Jablečný perník

2.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      ks jablka
    • 2
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

  • Jablka omyjeme, oloupeme, vyndáme jádřince a nakrájíme na kostky do 0,5 cm. Mouku prosijeme s práškem do pečiva přes síto do mísy a přimícháme k ní cukry (i vanilkový), skořici a kakao. K sypké směsi přidáme vejce rozšlehané v mléce, olej a vypracujeme vláčné těsto. Do něj přimícháme kostky jablek. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Koláč pečeme asi 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy.
  • Do těsta můžeme přidat strouhané ořechy. Také lze upečený moučník rozkrojit v půlce, namazat marmeládou a ozdobit citronovou nebo čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: