Jáhly s mrkví na kari

1

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      lžička kari
    • 1,5
      hrnek zeleninový vývar nebo voda
    • 1
      hrnek jáhly

Postup přípravy receptu

  • Jáhly přebereme a třikrát spaříme vroucí vodou, tím je zbavíme hořkosti. Poté je nasypeme do 1,5násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
  • Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme. Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: