Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 2
      kg jahody
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 2
      balení gelfix extra 2:1 (dr.oetker)
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v hrnci zkaramelizovat do světlehněda, pak přidáme ovocnou směs a za stálého míchání přivedeme k varu. Prudce vaříme 3 minuty.
  • Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  • Z tohoto množství je 10 skleniček po 250 ml. Pokud se bojíte karamelu a máte na jahodové zavařeniny vlastní recepty, zkuste alespoň část cukru nahradit vanilkou – stojí to za to. A až zkusíte ten karamel, jinou už dělat nebudete.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: