Jednoduché plněné zelné listy

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule středně velké
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g slanina
    • pepř mletý
    • 0,2
      l smetana
    • 1
      kg kysané zelí
    • 300
      g vepřový bůček
    • 8
      ks zelné listy
    • 2
      lžíce olej
    • 50
      g vařená rýže
    • 2
      ks telecí párky
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a solí. Těsto spojíme vejcem a dobře promícháme. Připravíme si kastrol, ve kterém na rozehřátém oleji krátce promícháme mletou papriku a vložíme osolené zelí. Z masové směsi uděláme 8 válečků a zabalíme je do zelných listů spařených vroucí vodou s octem a solí. Můžeme použít i čerstvé listy. Závitky převážeme nití, kterou před podáváním odstraníme. Ponoříme je do dusícího se zelí a zvolna dusíme 40–60 minut. Připravíme si zlatožlutou jíšku z másla a mouky a společně se zelím ji dobře provaříme. Před podáváním doplníme smetanou. Podáváme s noky nebo knedlíkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: