Jelení steaky s povidlovou omáčkou

1.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 3
      ks mrkev
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 4
      ks bobkový list
    • 2
      lžička oregáno a tymián
    • 4
      lžíce povidla
    • 1
      lžička marmeláda šípková
    • 8
      ks jalovec kuličky
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 4
      ks jelení maso steaky á 200 g
    • 1
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  • Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a promícháme. Do směsi vložíme steaky a necháme uležet přes noc v chladu. Potom obalíme slaninou, převážeme provázkem, na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 170 stupňů necháme ještě 8–10 minut dojít (dle toho, jak je chceme mít propečené).
  • Mrkev s celerem a cibulí očistíme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi po výpeku z masa, přidáme zbylé koření, podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Vyjmeme bobkové listy a zeleninu propasírujeme. Dochutíme marmeládou, povidly, octem a solí. Omáčkou steaky přelijeme.
  • Dobrá příloha jsou například jáhly.
Zařazení: Zvěřina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: