Jihočeská kulajda

3.8

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks brambory velké
    • 1
      špetka sůl
    • 1,5
      l voda
    • 2
      lžíce hladká mouka na zahuštění
    • 1
      ks ocet dle chuti
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce kopr
    • 2
      ks bobkový list
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 200
      g sušené houby nejlépe čerstvé, mohou být i zavařené
    • 1
      ks kmín
    • 1
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

  • V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory nakrájíme na kostičky. Houby omyjeme a rovněž nakrájíme na stejné kousky. Do velkého hrnce, kde se už vaří voda, dáme brambory, houby a kmín. Vaříme, dokud nebudou brambory měkké. Přidáme smetanu rozmíchanou v mouce a přilijime vývar z bujónu. Vše povaříme. Potom do polévky rozklepneme vejce a dochutíme koprem a kořením.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: