Jiříkův biskupský chlebíček

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 70
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      hrst citronová kůra kandovaná
    • 1
      ks čokoládová poleva
    • 1
      hrst pomerančová kůra kandovaná

Postup přípravy receptu

  • Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
  • Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
  • Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Zařazení: Cukroví Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: