Kokosová pěna s čokoládovou omáčkou a křehkým těstem

2.82

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Křehké těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g bílek
  • Pěna
    • 4
      ks žloutek
    • 3
      plátek želatina
    • 300
      ml smetana
    • 2
      dl kokosový sirup
    • 120
      g cukr
  • Omáčka
    • 300
      ml smetana
    • 100
      g čokoláda kvalitní (50 %, ne více)

Postup přípravy receptu

  • Pěna: Žloutky s cukrem a sirupem vyšleháme v lázni do husté pěny.
  • Necháme ochladit a smícháme se šlehačkou a želatinou. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, pak vodu slijeme a želatinu ohřejeme v mikrovlnné troubě.
  • Vymícháme lehkou pěnu a přidáme likér.
  • Omáčka: Smetanu necháme zahřát (nevařit, jinak se oddělí čokoláda) a lehce vmícháme čokoládu.
  • Možné přidat půlku chilli papričky.
  • Křehké těsto: Všechny suroviny smícháme (nešleháme) a na pečicí papír roztíráme tenké vrstvy libovolného tvaru.
  • Pečeme na 210 stupňů.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: