Korpus na dort

3.5

hodnoceno: 8
Příprava: 30 minut
Porce: 1
Kalorie: 1 000 kJ

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 160
      g cukr krystal
    • 160
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke žloutkům do hrnečku přidáme 4 lžíce oleje. Bílky ušleháme při největších otáčkách do pevného sněhu, sníh musí být opravdu tuhý. Do ušlehaného sněhu při nejvyšších otáčkách po částech přisypeme cukr a opět vyšleháme do pevné hmoty. Poté při nejnižších otáčkách přidáme hrnek se žloutky a olejem a vyšleháme. Šlehač položíme, vezmeme si do ruky metličku a opatrně posypeme moukou povrch vyšlehané hmoty a vmícháme. Postup opakujeme, dokud nemáme žádnou mouku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 25–30 minut do zezlátnutí. Propečení zkontrolujte párátkem. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a zdobíme.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: