Křehké lívance z podmáslí

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 60
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • máta
    • 100
      g ovoce
    • 375
      ml podmáslí
    • 4
      lžíce minerální voda

Postup přípravy receptu

  • Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto, které necháme na chladném místě asi 30 minut odpočívat. Máslo rozehřejeme. Z těsta smažíme malé lívanečky, z každé strany asi 3 minuty. Uložíme je na teplé místo. Ovoce a mátu omyjeme, osušíme a podáváme k lívancům. Nakonec je poprášíme moučkovým cukrem.
Zařazení: Vafle Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: