Kulajda paní hajné

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Polévka
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • sůl
    • 2
      l voda
    • 2
      lžíce kopr
    • bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • kmín
    • 3
      hrst houby krájené
    • 4
      ks vařená vejce
    • 2
      ks pepř celý
  • Na zahuštění
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  • Do osolené vody dáme vařit houby, nakrájenou cibuli a kmín. Vaří se asi půl hodiny, pak přidáme další koření a brambory nakrájené na kostičky. Když změknou brambory, připravíme si závar ze smetany. Na kulajdu musí být kysaná smetana, ze sladké s přidáním octa se nedocílí ta pravá chuť.
  • Kysanou smetanu rozkvedláme s moukou na hladké těstíčko. Po částech lijeme do polévky, přitom stále mícháme, aby se mouka rozvařila. Zahuštěnou kulajdu okořeníme sekaným koprem. Pak rozdělíme na talíře půlky natvrdo vařených vajec a přelijeme horkou polévkou. Vejce mohou být i na měkko nebo ztracená, jak kdo rád.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: