Květáková polévka s krupicí a vejci

1.86

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks květák
    • 1
      ks cibule
    • kořenová zelenina
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce krupice
    • sůl
    • petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  • Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
  • Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k najemno nakrájené cibuli. Když je květák poloměkký, tak ho vyjmeme a do vývaru nasypeme zeleninu a trochu zamíchaná syrová vejce.
  • Květák na hrubo posekáme a přidáme do polévky.
  • Krátce povaříme, dosolíme a po odstavení přidáme posekanou petrželku (pažitku).
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: