Kynuté "pěchavičkové" knedlíky

3.08

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

  • Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.
  • Poté naplníme ovocem, výborné jsou s borůvkami. Vaříme 5 minut, v polovině obrátíme, po vyjmutí propíchneme vidličkou. Podáváme s tvarohem a cukrem, přelité máslem nebo s osmaženou strouhankou (nebo polde vlastní fantazie).
  • Knedlíky jsou lehké, nadýchané, jako pěchavičky.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: