Lahodné třené řezy s jablky a tvarohem

2.1

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 1
      ks máslo
    • šlehačka lze přidat
    • 1
      ks tvaroh
    • čokoládová poleva
    • kokos nebo mleté ořechy na posypání
    • 7
      ks jablka 6–7, větší, nakrájená na plátky
    • cukr dle chuti
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • mléko dle potřeby
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hera

Postup přípravy receptu

  • Vyšší plech vymažeme tukem, vysypeme mletými ořechy nebo strouhankou či kokosem – jak kdo má rád. Dno plechu poklademe plátky jablek, na ně nalijeme třené těsto. Tuk třeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kterou postupně zamícháváme do krémového základu, přidáváme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto a vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do lehkého zhnědnutí těsta. Po vychladnutí vyklopíme řezy na desku nebo větší plech s nízkým okrajem – jablka budou nahoře.
  • Ručním šlehačem vyšleháme tuk s tvarohem a cukrem (příp. trochou šlehačky) – pozor na to, aby byly tyto suroviny ve stejné teplotě! Tvarohovoý krém natřeme na obrácené řezy a po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou (nejlepší je čokoláda na vaření se lžící sádla – krásně se krájí, neláme se, nakonec posypeme kokosem, nebo ořechy.
  • Po ztuhnutí krájíme na menší kostky. Řezy jsou velice lahodné, rychle zmizí – alespoň u nás to tak je.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: