Lasagne pana Monte Castelloniho

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masový vývar
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 250
      g mleté maso
    • oregáno nebo tymián
    • 1
      ks rajský protlak
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

  • Vývar: Maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažíme na oleji. Přidáme protlak, sůl a zeleninu. Necháme 5–10 minut vařit a pak dochutíme.
  • Bešamel: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, do ní přidáme studené mléko a za občasného míchání povaříme. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. Přidáme polovinu sýra.
  • Lasagne: Dno zapékací misky pokryjeme slabou vrstvou bešamelové omáčky. Na tu položíme listy lasagní, zalijeme vývarem. Vrstvy prostřídáme až navrch. Posypeme sýrem, co zbyl. Zapečeme v troubě 35–40 minut při 200 °C, dokud vrchní listy nejsou zlatavé až nahnědlé a měkké.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: