Lasagne s mletým masem

4

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na masovou směs:
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • sádlo
    • pepř mletý
    • 500
      g mleté maso
    • oregáno
    • kečup - sladký
    • 1
      plechovka rajský protlak
  • Na bešamel:
    • hladká mouka
    • 1
      balíček tavený sýr
    • 500
      ml mléko
  • Navrch:
    • 100
      g mozzarella
    • 150
      g sýr
  • Ostatní:
    • lasagne
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs chutí podobná boloňské omáčce. Mléko dáme ohřát a za stálého míchání v něm rozpustíme tavený sýr. Pokud nám směs nezhoustne, přidáme trošku hladké mouky a mícháme do doby, než nám bešamel krásně zhoustne. Zapékací misku vymažeme troškou oleje a pokládáme jednotlivé vrstvy. Na dno lasagne, vrstvu masové směsi, lasagne, další vrstvu masové směsi, lasagne atd. Dokud nám směs vystačí. Poslední vrstvou jsou lasagne.
  • Všechno zalijeme bešamelem a navrch nastrouháme eidam a mozzarellu. Vše dáme zapéct do trouby na 210 °C, pečeme cca 40 minut. Zkouším všechny vrstvy propíchnout vidličkou. Pokud to jde a sýr se nám navrchu krásně rozpustil a zezlátnul, je hotovo. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: