Letní úžasnost z tuňáka

4.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks toastový chléb
    • 1
      plechovka tuňák
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      ks ledový salát
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Tuňáka vyjmeme z plechovky (pokud máte čersvého doporučuji ho blanšírovat nebo orestovat s bílým vínem). Ovšem budeme pracovat s tuňákem z plechovky, kterého vyjmeme a scedíme od šťávy či od oleje. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zamícháme s pokrájeným ledovým salátem. Mezitím připravíme tousty v toustovači a také volské oko.
  • Podáváme poskládané v tomto pořadí: na toustový chléb dáme tuňákový koktejl a zbytek ledového salátu, na vrch poklademe volské oko a konzumujeme s polosladkým bílým vínem nebo s takovým, které vám bude vyhovovat. Já bych doporučil Pálavu.
  • Poznámka: užijte si to jako předkrm na zahradních posezeních či při lehké večeři se svou partnerkou (partnerem).
Zařazení: Rybí Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: