Losos s bylinkovou omáčkou

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Ingredience
    • 120
      g máslo
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička kmín
    • losos
  • Omáčka
    • sůl
    • mléko
    • 1
      hrst bazalka
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 4
      snítka snitka petržele

Postup přípravy receptu

  • Vykuchaného lososa zbavíme ploutví, hlavy, rozkrojíme podél na 2 půlky a poté na jednotlivé porce. Můžeme ho také rozkrájet na podkovy nebo koupit rovnou hotové filety.
  • Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku. Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.
  • Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
  • Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.
  • Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: