
3.36
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv… více o Marináda na maso – na grilování
Nejprve rozpustíme bujón v troše teplé vody v hrnku, kam můžeme přidat i všechno koření. Po rozmíchání obsah přelijeme… více o Marináda na králíka
Všechny ingredience společně promícháme. Do této marinády vložíme na několik hodin maso (výběr dle vlastní chuti) a… více o Marináda na maso
Představte si dort, jehož část se vznáší ve vzduchu. Nejde o kouzlo ani optický klam, ale o… Celý článek
Výhodou švestek je, že z nich můžete vařit celý rok. Jsou skvělé sušené, mražené, destilované,… Celý článek
Zavařování ovoce, to nemusí být jen džemy a kompoty. Zkuste si z ovocné úrody udělat i pečený… Celý článek
Švestkové koláče ke konci léta neodmyslitelně patří a voní prázdninovými vzpomínkami. Navíc… Celý článek
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez… více o Ďábelské tousty
Vše smícháme dohromady,upečeme. Do vychladlého pudinku zamícháme kostku másla a kakao. Potřeme vychladlou placku.… více o Pařížské řezy s pudinkem
Umícháme těsto, dáme do dortové formy a na několika místech proícháme vidličkou. Rebarboru očistíme, nakrájíme na… více o Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Do tří misek dáte mouku, rozšlehaná vajíčka a strouhanku. Žampiony postupně dáváte do mouky, vajíček a strouhanky. … více o Obalované žampiony
1. Mouku smícháme s olejem a osolíme. Z droždí, cukru a sklenice vlažné vody připravíme kvásek, přidáme k mouce a… více o Fataayer (špenátové taštičky)
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se směsí. Necháme uležet 24 hod., ale čím déle, tím lépe. Použila jsem na čínu… více o Čína z vepřového masa
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou… více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Z 5 lžic vlahého mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek… více o Houskový knedlík podle mámy
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
1. V míse smíchejte mouku se solí s máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto. … více o Quiche lorraine
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky. … více o Pórkovo-bramborová polévka
Smíchejte kávu, med, kakao (holandské), koření, česnek, limetkovou šťávu a sójovku. Vepřové kotlety opepřete, vložte do… více o "Kouřové" marinované vepřové