Máslová pěna s uzenou rybou

3

hodnoceno: 12
Příprava: 15 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • hořčice plnotučná
    • pepř mletý
    • uzená ryba makrela, tuňák, losos...

Postup přípravy receptu

  • Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa.
  • Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli oloupeme a obojí dáme do mixéru. Rozmixujeme v hladkou hmotu.
  • Změklé máslo osolíme, opepříme a vyšleháme do pěny, do které pak vmícháme i rozmixovanou rybu s cibulí. Dle chuti přidáme pár lžicek hořčice.
  • Vše ještě jednou řádně vyšleháme. Čím déle šleháme, tím je pěna světlejší a nadýchanější.
  • Dochucovat můžeme kromě hořčice i citronovou šťávou, česnekem nebo bylinkami.
  • Pěnu mažeme na chleby, chlebíčky, jednohubky, můžeme s ní plnit sýrové kornoutky... Zdobíme dle vlastní fantazie například čerstvou zeleninou, vajíčkem, kouskem rybího masa apod.
Zařazení: Pomazánky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: