Medová ňadra na houbách

3

hodnoceno: 16
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na omáčku
    • cibule
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • zakysaná smetana
    • 200
      g houby
    • mandlové lupínky
  • Maso
    • 2
      ks kuřecí prsa
  • Na marinádu
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      špetka citronová šťáva
    • grilovací koření
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce olej na osmahnutí

Postup přípravy receptu

  • Recept vznikl náhodou – naložila jsem si kuřecí prsa do medové marinády a nepočítala s tím, že se manžel vrátí z venčení psa s pytlem hub. Maso bylo třeba zpracovat, houby se také nemají nechávat dlouho v lednici. A tak vznikla tahle lahůdka.
  • Nejprve naložíme maso. V misce smícháme med, kečup a citronovou šťávu, maso směsí potřeme a posypeme grilovacím kořením. Necháme odležet alespoň 2 hodiny, lépe ale přes noc. Očistíme houby a nakrájíme na tenčí kousky (plátky) a dáme dusit na osmaženou cibulku.
  • Podusíme cca 10–15 minut. Na pánvi na oleji osmahneme maso (můžeme celé půlky prsou, já jsem ale každé nakrájela na cca 6 proužků napříč vlákny, aby bylo maso rychleji hotové). Kvůli chuti jsem na pánev vlila i zbytek marinády, med trochu zkaramelizuje, není třeba se toho bát, ale musíme pánev hlídat, aby se karamel nespálil a nezhořkl.
  • Když se maso na povrchu zatáhne a zezlátne, zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a omáčku povaříme. Záleží na vlhkosti masa a druhu zakysanky (a také na tom, jak husté omáčky máme rádi), já musela omáčku naředit cca 1/4 l vody. Potom vmícháme podušené houby, ochutíme česnekem a solí a omáčku necháme ještě tak 5 minut táhnout, aby se chutě spojily.
  • Servírujeme s knedlíkem nebo těstovinami, máme-li, posypeme plátky mandlí nebo sekanou petrželkou.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: