Medové perníčky bez tuku

3

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na polevu
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • citronová šťáva
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 4
      ks vejce středně velká
    • 400
      g moučkový cukr
    • 400
      g med
    • 3
      lžíce perníkové koření
    • 2
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost, přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2–3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečicí papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2–5 minut!
  • Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychladlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.
  • Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobicího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká, přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.
  • Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na vánoční i velikonoční stůl.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: