Medové perníčky hned k jídlu

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 50
      g máslo
    • 650
      g hladká mouka
    • 7
      lžíce mléko
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g med
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Poleva
    • 170
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • citronová šťáva pár kapek

Postup přípravy receptu

  • Do mísy dáme mouku, cukr, sodu a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Nemusí se dávat do lednice rozležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajovat tvary.
  • Pečeme na 170 °C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem. Zdobíme bílkovou polevou.
  • Překvapilo mě, že perníčky jsou jedlé hned po upečení, aniž by se musely 14 dní nechat rozležet. Nedělám už jinak, moje děti je zbožňují.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: