Mexická kapsa

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 300
      g eidam sýr
    • 3
      ks kuřecí prsa
    • 1,5
      lžička skořice
    • 2
      lžička chilli
    • 3
      ks paprika různé barvy
    • 2
      lžička oregáno
    • zakysaná smetana
    • limetka nebo citron
    • arabský chléb
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano, zamícháme a necháme alespoň 30 minut uležet. Po půl hodině připravíme větší a spíš hlubší pánev, rozpálíme ji a vlijeme olej.
  • Mezitím připravíme zeleninu. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli taktéž. Když máme rozpálenou pánev s olejem, nasypeme na ni maso a chvíli za průběžného míchání smažíme. Když je maso skoro hotové, přisypeme zeleninu a smažíme do změknutí zeleniny.
  • Mezitím připravíme chleby. Rozkrojíme je napůl a utvoříme uvnitř díru –⁠ opatrně roztrhneme těsto. Když je směs hotová, po částech ji nakládáme do kapes vytvořených z chleba (je dobré si směs rozdělit, aby vystačila). Na kapsy dáme plátek nebo dva sýra a vložíme ho přes otvor do kapsy, aby zavřel otvor. Na pekáči všechny půlky dáme zapéct do trouby, dokud sýr skoro nerozteče, jen na chvilku.
  • Mezitím si prostřeme, nalijeme vodu s citronem, která je k tomu jako nápoj dobrá a smetanu každému na talíř nebo do misky –⁠ smetana vyváží pálivou chuť kapes a voda s citronem je dobrá na zažívání.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty