3.75
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky
Potřebujeme: mísu, vál, pánev. Do mísy vyklopíme bílý jogurt. Prázdný kelímek dvakrát naplníme polohrubou moukou, … více o Mini langoše
Zamíchejte cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechte 10 minut odstát. Přidejte mouku, sůl a olej, promíchejte a nechte… více o Mini pizzy
Houbaření je takový český národní sport. Podle mykologů vyrazí každoročně do lesa na houby… Celý článek
Houbařská srdce plesají. Konečně rostou! Z lesa si tak můžeme přinést nejenom košík plný… Celý článek
Stále si lámete hlavu nad tím, co dát svým dětem k jídlu, aby byly zdravé a plné energie?… Celý článek
Chystáte v podzimním období oslavu nebo jinou slavnostní příležitost a stále si nevíte rady s… Celý článek
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse… více o Listový závin bez překládání
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme… více o Lokše s povidly
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce cca 15x15 cm. V misce smícháme sýry, kopr, sůl, pepř, na plátky nakrájené… více o Taštičky plněné krabími tyčinkami a chřestem
Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout. Rozválíme a krájíme na čtverce. Plníme zavařeninou, nebo… více o Tvarohové „babčičky“
Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se… více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Papriky zbavíme jadýrek a rozpůlíme. Půlku naplníme směsí, kterou získame smícháním nastrouhaného eidamu, petrželky a… více o Anabe plněné papriky
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený… více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté… více o Květákový krém s ricottou a tymiánem
Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev… více o Pikantní čerti
Máslo a cukr vyšleháme do husté bílé pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, aroma a vejce. Vše důkladně promícháme,… více o „Jahoďák" – dort
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na… více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve… více o Amasaké s pudinkem a ovocem