Mňamka rýže se zelím

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • sádlo
    • 1,5
      hrnek rýže
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • smetana ke šlehání
    • kmín
    • grilovací koření
    • 1
      kg vepřové maso
    • sterilované zelí

Postup přípravy receptu

  • Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění.
  • Příprava masa (jako na guláš): Na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín, přidáme maso nakrájené na kostičky. Až pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř (dle chuti). Dusíme do měkka.
  • Do remosky nebo zapékací mísy vrstvíme uvařenou rýži, na to zelí bez šťávy, pak přidáme maso se šťávou. Nakonec opět rýži. Necháme zapéct. Po 10 minutách polijeme šlehačkou a opět necháme zapéct asi 30–⁠45 minut.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: