
3.5
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajcatova polevka s ryzi
- uděláme tmavší jíšku - přidáme kmín - zalejeme vodou - osolíme - do hotové polévky vmícháme vejce více o Kmínová polévka
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme tlučený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky,… více o Česneková polévka
Kolik kuchyní, tolik názvů. Francouzský toast je oblíbený v mnoha zemích a má přezdívky jako… Celý článek
Vyzkoušejte dokonalou porchettu z bůčku s křupavou a dozlatova vypečenou kůrčičkou. Je ovoněná… Celý článek
Oblíbený dezert, pojmenovaný po ruské baletce Anně Pavlovové je nádherný ve velké i mini verzi… Celý článek
Uvařit levně je výzva. A uvařit za cenu do 50 Kč alespoň pro 3–4 strávníky je výzva ještě… Celý článek
Ohřát mléko (nevařit), do něj rozdrobit kvasnice, přidat kostku cukru a udělat kvásek, nechat kynout v teple. Do… více o Pizza - Langoše
Roštěnky naklepeme, na okrajích lehce nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem (piva tolik, aby… více o Roštěnky v pivu
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme s vejcem a… více o Linecké bábovičky
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,… více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Ušleháme smetanu do tuha. Pak rozšleháme celá vejce a přidáme cukr a vanilkový cukr a našleháme. Pak postupně přidáme… více o Šlehačková bábovka
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme na drobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno.… více o Olivová marináda
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným… více o Šípková marmeláda
Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám… více o Rýže z tlakového hrnce
Omyté rohy zbavíme stopek, naskládáme do sklenic, přidáme do každé sklenice uvedené suroviny a doplníme vodou.… více o Nakládané kozí rohy
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka.. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na… více o Rohlíkové špízy