Panama – rychlý čokoládový dort

2.67

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 225
      g máslo
    • 3
      ks vejce
    • 75
      g moučkový cukr
    • 150
      g čokoláda na vaření
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 7
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 150
      g strouhané ořechy
  • Zdobení
    • strouhané ořechy
    • kokos
    • dortové zdobení

Postup přípravy receptu

  • Vyšleháme vejce a cukry, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a rozehřátou čokoládu. Opatrně zašleháme a nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy. Pečeme na 175 °C 40–50 minut.
  • Na krém vyšleháme změklé máslo, přidáme cukr a vejce. Potom zašleháme rozehřátou (ne příliš horkou) čokoládu. Krém se může zpočátku hrudkovat, ale po přidání čokolády se krásně spojí.
  • Polovinou krému pomažeme vychladlý podélně rozkrojený korpus. Zbytkem krému namažeme okraje a vršek dortu. Dozdobíme a dáme minimálně na hodinu ztuhnout do chladna.
Zařazení: Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: