Pastýřská kapsa s gulášovou omáčkou a rýží

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      plátek šunka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • rýže
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      plátek plátkový sýr
    • koření
    • 1
      balení gulášová polévka v sáčku
    • ingredience na trojobal

Postup přípravy receptu

  • Nejprve uvaříme vejce natvrdo, které poté rozkrojíme na čtvrtky. Poté naklepeme kuřecí prsa na asi 1 cm vysoké plátky, které osolíme, opepříme a okořeníme (já používám granulovaný česnek, gyros a grilovací koření, ale jinak, jak komu chutná). Na takto okořeněné kuřecí plátky poklademe na každý plátek prsou půl plátku sýra (plátek sýra musí být rozkrojený na polovinu), 1 kolečko šunky a 1 čtvrtku vejce. Takto připravený kuřecí plátek zabalíme pomocí buď klobásové nitě nebo párátek, aby se neotevřel. Obalíme jak jsme zvyklí = mouka + vejce + strouhanka. Než dáme na pánev s olejem, ještě jednou namočíme tento kousek do vejce, které je smíchané s trochou mouky. Udělá se takové těstíčko. Vložíme na rozpálenou pánev. POZOR = hodně oleje na nejnižším ohni! Smažíme dozlatova.
  • Než se nám udělají kuřecí prsa, uvaříme rýži.
  • Poté uvaříme gulášovou polévku, ale nedržíme se návodu množstvím vody, ale chceme, aby to bylo husté jako omáčka. Pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky. Jakmile máme vše hotové, poklademe nejdříve na talíř maso, ze kterého vytáhneme špejle nebo odstraníme nit, dále rýži a tu polijeme trochou gulášové polévky. Té dáme podle chuti jak chceme, aby vypadala rýže. Buď méně a bude sušší, více polévky bude vlhčí.
  • Podáváme se zeleninou nejlépe zavařenou cibulkou či okurkem a gurmán si může dát pivo.
  • Z jednoho kousku masa se bez problému nají 2 lidé, je to hodně syté jídlo.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: