Pivovarské tajemství

3.43

hodnoceno: 7
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks kuřecí prsa
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      ks klobása měkká valašská klobása
    • 1
      plechovka nákládané žampiony
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 250
      ml pivo
    • 1
      lžíce chilli omáčka
    • 1
      lžíce pikantní hořčice
    • červené feferonky sterilované –⁠ na ozdobu
    • 200
      g kuřecí játra
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky.
  • V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a znovu chvíli opékáme.
  • Poté stáhneme z ohně, přidáme prolisovaný česnek a grilovací koření.
  • Promícháme, zalijeme pivem, přidáme žampiony, worcester, hořčici, chilli omáčku (kečup) a dusíme do měkka.
  • Pokud by bylo málo šťávy, opatrně přilijeme vodu.
  • Maso by nemělo v omáčce plavat, měla by se vytvořit jen šťávička.
  • Při podávání ozdobíme na jemná kolečka nakrájenou cibulí a feferonkou.
  • Příloha: bramboráčky nebo hranolky a pivo.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: