Pomodoro

3

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička máslo
    • sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      snítka bazalka
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohnim vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  • Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
  • Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
  • „Pomodoro“ používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
  • Je zavařováno stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: