Rajská omáčka s masem

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 4
      ks pepř mletý
    • 200
      ml kečup - jemný
    • smetana lze přidat
    • 500
      g hovězí maso přední
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • citronová šťáva lze přidat
    • perníkové koření
    • cukr
    • 200
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme vodu, abychom měli asi 1 litr vývaru.
  • V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm cibuli nakrájenou na jemné kostičky dorůžova. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí, případně i citronovou šťávou.
  • Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: