Rukolový salát se žlutým melounem a kuřecím masem

3

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      dl citronová šťáva
    • grilovací koření
    • 4
      plátek kuřecí maso
    • nakládané feferonky dle libosti
    • 2
      kelímek sýr cottage
    • 1
      ks žlutý meloun
    • 1
      dl extra panenský olivový olej
    • 1
      balení rukola

Postup přípravy receptu

  • Nachystáme si kuřecí prsa do marinády z těchto ingrediencí: olivový olej, sůl, pepř, grilovací koření.
  • Rukolu zbavíme hořkých stonků, dáme do mísy. Přidáme nakrájené feferonky (každý dle chuti) a žlutý meloun nakrájený na kostičky.
  • Na gril položíme prsa z marinády a průběžně, jak otáčíme, potíráme. Děláme do doby, než jsou opečená a šťavnatá.
  • Mezitím si nachystáme zálivku na salát: olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř, je možno přidat i trochu sušeného česneku, ale opatrně, zabíjí to chuť, když to přeženete. Zálivku nalijeme na salát a promícháme, necháme odstát (chutě se spojí).
  • Grilované kuřecí maso nakrájíme na plátky či kostičky, které přidáme do hotového salátu, promícháme.
  • Sýr Cottage smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem, můžeme přidat ještě i citronovou šťávu.
  • Na talíř klademe hotový salát, na který navrch nandáme ochucený Cottage.
  • K salátu doporučuji ještě opečenou veku s olivovým olejem na grilu.
Zařazení: Salát

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: