Salát z kysaného zelí

2.43

hodnoceno: 7
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce slunečnicový olej až 3 lžíce
    • 0,5
      ks červená paprika malá
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks šalotka malá
    • 500
      g kysané zelí
    • 2
      lžíce javorový sirup nebo cukr
    • 0,5
      ks zelená paprika malá
    • semínka dýňová nebo slunečnicová
    • 2
      ks jablka sladká

Postup přípravy receptu

  • Ze zelí vymačkáme šťávu a překrájíme ho. Šalotku nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme stopky a jádřince a nadrobno pokrájíme.
  • Jablka rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
  • Zelí promícháme v míse se zeleninou, cibulí a jablky, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem a javorovým sirupem. Necháme zakryté v chladničce odležet minimálně hodinu.
  • Před podáváním ozdobíme semínky.
  • TIP: Salát můžete doplnit 1–2 lžícemi strouhaného křenu, nahrubo nastrouhanou povařenou červenou řepou, vynechte olej a promíchejte s kelímkem zakysané smetany.
Zařazení: Salát Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: