Slepice na smetaně

3.05

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • 200
      g rajčata
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 20
      g slanina
    • 2
      dl smetana
    • 200
      g paprika
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • vývar z drůbků
    • 4
      ks slepičí maso porce

Postup přípravy receptu

  • Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mletou papriku, vložíme zpět porce slepice, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Přidáme na dílky nakrájená rajčata a na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Nakonec zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, omáčku osolíme a dobře povaříme. Podáváme s těstovinami.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: