Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme ptáčky a podlijeme vodou. Když se voda skoro vypaří, opět podlijeme vodou ochucenou solí, hořčicí a sójovou omáčkou – podle chuti. Ptáčky dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme s rýží.
Na podlití můžete použít i vymačkanou vodu ze zelí, jen to bude kyselejší.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Uvařte těstoviny - špagety. Než se uvaří těstoviny opečte na velké pánvi na kostičky nakrájenou šunku a pórek, potom…
více o Špagety se sýrovou omáčkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika