Staročeský domácí chléb

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 15 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko vlažné mléko, nebo voda
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí o cca 42 g. Necháme chvilku odpočinout.
  • V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možné přidat například olivy nebo smaženou cibulku.
  • Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (např. na biskupský chléb) nebo uválíme bochánek.
  • Pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180–200 °C v elektrické troubě.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: