
3.29
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší… více o Rychlý drobenkový koláč s jablky a skořicí
Vyšlehám sníh ze 4 bílků. Ke žloutkům přidám cukr a vanilkový cukr. Postupně přidávám mouku, ve které je zamíchaný… více o Cassidyho jahodový piškot
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15… více o Jahodový piškot s pudinkem
Beleše jsou na našem území specialitou Slovácka. Kulinářská tradice této oblasti na… Celý článek
Jídla, která v nás evokují vzpomínky na školní jídelnu, jsou milovaná i nenáviděná. Vraťte se… Celý článek
Lahodné halušky se zelím a voňavým uzeným masem přinesou závan Slovenska do vaší kuchyně! Na… Celý článek
Dobré domácí jídlo nemusí být nutně drahé a jeho příprava vám rozhodně nemusí zabrat celý… Celý článek
Nakrájím si čtyři plátky šunky namažu je křenovou pomazánkou nastříkám šlehačku a zabalím.Ozdobím a jako přílohu bílé… více o Šunkova rolka se šlehačkou
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme… více o Citrónové kuře s hruškou
Na kuře nasypeme grilovací koření, vetřeme sůl a pečeme cca 1 hodinu. Občas podlijeme vodou a asi 15 minut před… více o Kuře se sýrem
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit… více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku. Když cibulka… více o Slaná roláda z listového těsta
Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu rozválíme a pomocí válečku přendáme na vymazaný uzavřený plech.… více o Pudinkový řez z listového těsta
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout. Na… více o Hraběnčiny řezy s tvarohem
400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme.… více o Brokolicová polévka – velmi chutná
Na másle si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme. Poté zalijeme… více o Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
- všechno smíchat dohromady, až vnikne řídká lepivá kaše (řídíme přes množství strouhanky) - kuřecí prsa na tenké… více o Pivní kuřecí rarášci
1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů -… více o Vídeňský bramborový salát Plachutta