Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

1

hodnoceno: 3
Příprava: 20 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cuketa
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek
    • balkánský sýr
    • vegeta
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • paprika
    • rozmarýn čerstvý
    • černé olivy
    • tofu
    • zelené olivy
    • kuskus
    • mungo - klíčky Fazolky Mungo

Postup přípravy receptu

  • Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
  • Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením – nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
  • Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: