Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu

3.17

hodnoceno: 12
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 200
      g těstoviny tagliatelle, penne nebo fusilli
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán + hobliny k podávání
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • 180
      g mascarpone
    • pepř drcený
    • rukola na ozdobení

Postup přípravy receptu

  • Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou (místo pokličky), než ji přivedete k varu a vhodíte do ní těstoviny.
  • Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, ihned dejte do mísy k omáčce a promíchejte.
  • Podávejte s hoblinami parmazánu a rukolou, ozdobené drceným pepřem.
Zařazení: Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: