Trojfazolová mísa

2.78

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      lžička sůl
    • 125
      ml olivový olej
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička chilli
    • 1
      lžička kmín
    • 100
      ml citronová šťáva
    • 125
      ml červený vinný ocet
    • 2
      lžíce chilli omáčka
    • 750
      g fazole
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      hrst koriandr nasekaného čerstvého
    • 1
      ks červená cibule
    • 50
      g cukr
    • 100
      ml limetková šťáva

Postup přípravy receptu

  • Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
  • Olivový olej smícháme s vinným octem, dokud se nepropojí. Potom přidáme koření. Ve směsi rozmícháme cukr, pak přilijeme citronovou a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme. Utřeme česnek se solí a přidáme dresink.
  • Nakrájíme připravené papriky a na menší kousky nasekáme červenou cibuli. Obojí ve větší míse promícháme s vychladlými fazolemi. Vše zalijeme dresinkem a opatrně promícháme tak, aby dresink fazole a zeleninu důkladně obalil.
  • Dochutíme, případně přimícháme ještě olivový olej nebo limetkovou šťávu.
  • Salát necháme alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc v ledničce, aby se chutě důkladně propojily.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: