Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • tymián sušený nebo čerstvý
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 500
      g kuřecí maso
    • olej
    • cukr krupice
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme osmažit maso, ke konci přidáme nastrouhaný česnek a tymián, zalijeme pokrájenými rajčaty (i se šťávou) a pod poklicí podusíme doměkka. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Když máme maso měkké, vmícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a případně i dosladíme, když jsou rajčata příliš kyselá.
  • Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborem.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: