Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • brambory 2-3 ks
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks mrkev větší
    • rostlinný olej na smažení
    • 1
      lžíce polévkové koření
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bobkový list
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks červená řepa větší
    • 1
      ks snitka petržele na ozdobu
    • vepřový bůček libovější
    • 300
      g čerstvé zelí
    • 1
      plechovka rajský protlak nebo 2 rajčata

Postup přípravy receptu

  • Dáme do hrnce vařit na kousky nakrájené maso, až odšumí, vložíme nakrájené na kostičky brambory a na drobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme, přidáme bobkový list, polévkové koření. Zvlášť ve slupce uvaříme červenou řepu, nastrouháme na větším struhadle a přidáme na pánev, kde předtím zpěníme cibulku a nastrouhanou čerstvou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7-10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.
  • Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: