Uzené maso na česneku

3

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2–3
    • 40
      g sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • kmín
    • 600
      g krkovice - uzená nebo plecka

Postup přípravy receptu

  • Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso, okmínujeme, podlijeme, nejprve dusíme, později v troubě pečeme doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
  • Pečeni podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo s chlupatými knedlíky a dušeným zelím. Uzené a česnek není úplně tradiční kombinace, ale jen to zkuste a určitě si pochutnáte.
Zařazení: Maso Uzené

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: