Vepřová plec po Znojemsku

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks masox
    • 200
      g slanina
    • 2
      špetka pepř mletý
    • 600
      g vepřová plec
    • 6
      ks nakládané okurky
    • 1
      dl olej

Postup přípravy receptu

  • Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme na rozpáleném oleji společně s nadrobno nakrájenou slaninou. Když je cibule sklovitá, přidáme na kousky, nebo plátky nakrájené maso. Když se maso zatáhne, přidáme lžíci plnotučné hořčice, osolíme, opepříme, zalijeme 2 litry vařící vody a přidáme kostku Masoxu. Necháme zvolna dusit. Když je maso téměř měkké, přidáme do omáčky nadrobno nakrájené okurky. Necháme dusit, dokud není maso měkké, přidáme ještě jednu lžíci hořčice, nadrobno nakrájená 2–3 natvrdo uvařená vejce. Zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě tak 10–15 minut mírně povařit.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: