VVV – Velice Vydařené Vepřové

2.95

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • brambory
    • sůl
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • kmín
    • 500
      g vepřová kýta
    • 2
      lžička grilovací koření
    • 3
      ks drůbeží párky

Postup přípravy receptu

  • Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje. Poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku dáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200 °C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: