Základní palačinka

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 15
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • olej na smažení
    • 500
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
  • Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto na něm smažíme.
  • Palačinku po čase otočíme (když je na spodní straně dozlatova osmažená) a osmažíme i z druhé strany.
  • Nakonec ji plníme podle chutě buď nasladko – například marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo smetanou.
  • Nebo naslano: plníme špenátem, lečem, masem, různými pomazánkami či pastami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: